Milyen mobil weboldalt használjon?

Szeretnénk minél jobban kiszolgálni az Ön igényeit, ezért az alábbi kategóriákkal eligazítást adunk a mobiloptimalizált honlapok típusai között. Természetesen a konzultációk során kiderítjük melyik a legjobb választás. Tehát itt most tájékoztatást adunk – nem várjuk el, hogy Ön egy kész tervvel keressen meg minket.

Reszponzív dizájn

Képzeljen el egy pohár vizet. Ugye, látja maga előtt, ahogy a víz tökéletesen kitölti a rendelkezésre álló helyet. Ha átönti egy nagyobb edénybe, akkor a víz szép lassan felveszi annak az edénynek az alakját. Ugyanaz a pohárnyi víz, csak más „formában”.

weboldal készítés mobil eszközökre

Ugyanezt csinálja a reszponzív dizájn is. „Megnézi”, hogy mekkora képernyőről és felbontásról jön a látogató, és ahhoz igazítja magát. Ugyanaz az oldal, ugyanúgy olvasható marad a tartalom.
Akkor ajánljuk a reszponzív dizájnt, ha Önnek egy jól bejáratott honlapja van már, és nem szeretné az egészet újra felépíttetni.

Microsite

Ez a legolcsóbb konstrukció és a többihez képest „pillanatok” alatt megvan. Akkor válassza ezt, ha Önnek elég néhány jól megválasztott tartalom az oldalára. Két megközelítése van a microsite-oknak.

Az egyik, amikor az oldal céljához elég a kevés tartalom, és már a kezdetekkor úgy építik fel.
A másik, amikor mobilra úgy fejlesztenek microsite-ot, hogy a „felesleges” tartalmakat és funkciókat kiveszik. Azt értjük felesleges alatt, amit mobilról úgysem használnának.

Amit most olvas, az is egy microsite. Végigolvasta, tehát működik.

egyedi honlap és weboldal tervezés

Mobil weboldal

Egy olyan weboldal, melyet direkt mobilra építünk fel, s így nem is hasonlít a hagyományos weboldalhoz. Az apró menüsort felváltják az óriási gombok, a szöveg nagyobb és máshogy tagolt és mindent a felhasználó ujjához igazítunk, hogy biztosan és kényelmesen elérje azt.

A mobilra optimalizált oldal nem azt jelenti, hogy az Ön céges weboldala csak mobilról lesz elérhető – a mobil felület és a hagyományos oldal párhuzamosan működik. Összehangoljuk a két oldalt, azaz ha valaki mobilról keresi fel a hagyományos weboldalt, akkor automatikusan átirányítjuk a mobil felületre.

Akkor válassza ezt, ha tudja, hogy látogatói közül sokan mobilról látogatja majd a honlapot – vagy azért, mert a célpiac szereti a mobilt, vagy azért, mert az oldal „megköveteli”.

Ha szeretne Ön is egy profi mobil honlappal a piaci verseny élén maradni és a nyereséget hozó technikai újításokat mihamarabb kihasználni, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.